Ahoj, potřebuji pořídit nový velký kufr na cesty. Mám jeden starý látkový (logo je už uražené), který má sice už zrezlá kolečka a vypadá hrozně, ale stále plní funkci a především mu funguje zip. V rodině proběhlo v poslední době několik nákupů kufrů, ale téměř vždy po jednom či dvou použitích odešel právě zip (často se jednalo u kufry ze supermarketů). Hledám tedy kufr, který zvládne cca 10 cest ročně. Prioritou je kvalitní zip, který, v případě potřeby, udrží napěchovaný kufr a nerozjede se. Příjemné by bylo, kdyby měl pouze dvě kolečka. Rozměry aktuálního jsou 70x48x22cm (74litrů), což bylo dostačující. Čím nižší cena tím lépe, na značce nezáleží. Máte prosím nějaké tipy, zkušenosti, apod?  .

Velky kufr na cestování

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahoj,

potřebuji pořídit nový velký kufr na cesty. Mám jeden starý látkový (logo je už uražené), který má sice už zrezlá kolečka a vypadá hrozně, ale stále plní funkci a především mu funguje zip. V rodině proběhlo v poslední době několik nákupů kufrů, ale téměř vždy po jednom či dvou použitích odešel právě zip (často se jednalo u kufry ze supermarketů).

Hledám tedy kufr, který zvládne cca 10 cest ročně. Prioritou je kvalitní zip, který, v případě potřeby, udrží napěchovaný kufr a nerozjede se. Příjemné by bylo, kdyby měl pouze dvě kolečka. Rozměry aktuálního jsou 70x48x22cm (74litrů), což bylo dostačující. Čím nižší cena tím lépe, na značce nezáleží. Máte prosím nějaké tipy, zkušenosti, apod? smiley

Díky

0

Vyborne zkusenosti mam s London Fog, mam uz 3 roky podobny tomuto: http://www.londonfog.com/bags/luggage/chelsea-lites-upright-29-bag.html, letam pravidelne cca 1-2x za mesic a neni na nem znat temer nic. Zip velmi pevny.

0 Citovat

Díky, koukal jsem, ale nikde se mi nepodařilo ho najít v českém eshopu.

Taky se chci zeptat, jestli je cena 190USD (4 656CZK) přiměřená takovému kufru? Nemám vůbec přehled, ale upřímně se mi to zdá docela dost smiley Za rozumnou bych považoval tak poloviční částku. Jsem v říši snů nebo se dá něco rozumného (v ČR) sehnat levnějí?

0 Citovat

Koukni na značky Travelite,nebo March.Podle mě nejlepší poměr kvalita/cena.

0 Citovat

Ahoj, za posledních 15 let jsem již zlikvidoval na cestách cca 6 kufrů a tak moje postřehy a pozorování i toho co vyjíždí na pásech na letištích. Kufr textilní ( existují i nepromokavé verze) několikrát jsem pozoroval kufry na stojánce u letadla v lijáku, dvě kolečka podobné těm jenž se použivají na in line bruslích ( čím větší, tím lepší), čtyřkolečkové kufry o kolečka přicházejí velmi často. Pevné madlo na horní hraně a jedno na boční, výsuvné madlo co možná nejmohutnější. Pokud možno bez nějakých kapes a ozdob kderé se mohou zachytit při manipulaci na letišti. Na uzamčení používám stahovací silonky které provleču konci zipu a po příletu přecvaknu cvakačkama na nehty. Osvědčila se mi také potravinářská fólie do které kufry doma, případně v hotelu a nebo až na letišti zabalím, cenově mnohem levnější než nachat balit na letišti. Momentálně použivám ( asi 6 letů) nějaký no name v ceně do 1.000,-Kč, myslím že více jak 2.000,- Kč za kufr je zbytečnost protože i Louis Vuitton jednoho dne doslouží.

0 Citovat

Já nedám dopustit na skořepinový Samsonite - zacvakávací mechanismus bez zipu. Mám ho snad už 10 let, ze začátku jsem s ním pendloval pravidelně co 3 týdny vlakem mezi Prahou a Moravou, později pak několikrát do roka. Vydržel se mnou i pěknou řádku cest do exotiky a v zimě párkrát hory. A to leckdy byl fakt narvaný "k prasknutí". Dolů do letadel jsem se ale vždy důsledně snažil ho obalit folií.
Mám tu prostřední velikost a tenkrát jsem za něj platil nějaký 4000 (kolik tento typ a velikost stojí nyní jsem nezkoumal). Před 2ma měsíci jsme na poslední cestu Singapur + Malajsie kupovali ženě za 3500 podobný novější model ale v kabinové velikosti. Doporučuji určitě kouknout po internetových obchodech a nekupovat v normálním obchodě - dost se ušetří.
U toho mého jsem před pár lety akorát nechal vyměňovat kolečka (docela při tažení začaly drhnout a člověk se zapotil smiley ) v autorizovaném servisu někde na Koněvově - má to tam takový fajn a ochotný chlapík. Myslím, že jsem i tu na fóru (nebo to bylo jiné forum?) četl na něj chvály, že leckdy nějaké drobnosti opraví po záruce i zadarmo. Výměna koleček nebyla úplně nejlevnější (myslím, že kolem litru), ale i tak za mě pořád poměr cena/výkon super. A to ještě doufám, že mi nějaký ten rok ještě vydrží smiley

0 Citovat

Kup si v Kaufu tasku na koleckach za 400,-, kdyz budes hodnej par cest vydrzi. Za prachy co tu davate kufry litame po svete... smiley

0 Citovat

Zdarec, brouzdam po netu a hledam vhodny e-shop, kde bych rychle a levne nakoupil kvalitni zavazadlo. Neshanim nic velkeho. Kamarad nedavno nakupoval na http://www.kufry-zavazadla.eu/ a je spokojeny. Tapu, jestli zvolit latkovy nebo skorepinovy. Ma nekdo dalsi zkusenosti s timhle e-shopem? Rad uvitam odkazy i na jine shopy. Diky

0 Citovat

Já jsem teda asi divná, ale mně i ty supermarketové drží více než dobře smiley Původně jsem je preferovala, protože jsem je brala jako něco levného, co prostě vyměním, až doslouží, ale ony se k tomu dosloužení pořád nějak nemají. Malý z Tesca (šedý, textil, vyhovuje jako příruční) létá mnohokrát do roka, k tomu cestuje 1x týdně mezi Prahou a Orientem vlakem. Střední mám taktéž z Tesca (šedý, textil, stejná řada jako malý), využívám ho ale méně. Malý i velký stály dohromady asi osm stovek. Velký mám už asi pět let z Makra, skořepinový, už pár let nemá horní madlo, protože mi jednou vyklouznul ze schodů a madlo se zlomilo, ale je tak velký, že ho prostě tlačím, madlo bych stejně při jeho velikosti nepoužívala. Kolečka otočná, super kvalita, po pěti letech má akorát jednu prasklinku z posledního stěhování z Norska. Stál asi tisícovku. Všechny kufry jezdí narvané na maximum, velký je zatížený nejvíc díky tomu, že s tím jezdím na dlouhodobé cesty (když se někam stěhuju), na tom obvykle musím sedět a poskakovat, abych ho dovřela. Nedám na ně dopustit, fakt drží perfektně, i navzdory tomu, co s nimi dělám.

0 Citovat

do kufru narozdiel od batohu netreba moc investovat smiley ved ak clovek lieta, tak ten kufor si svoje zazije. Vsak vzdy vidiet na pase baggage claim ako niektore peken kufre vyzraju (napr, tie plastove skrupiny polamane)A cim krajsi, tym skor ho vykradnu pracovnici handlingu smiley Ja mam Dunlop kupeny v Londyne v 2006 za cca 40 libier, uz je obuchany, ale stale sluzi a to som s nim niekolko mesiacov chodil po Cine, Ukrajine a Kanade. A teda ma za sebou urcite okolo 100 letov smiley

0 Citovat

Ono záleží co a kolik toho vozíš.Já mám z měkčeného plastu,který testovali(je to i na youtube) házením z několika metrů a nic.On se jakoby prohne a zase vrátí do původního stavu.Oproti starému skořepinovému je o 4 kg lehčí,což je pro mě na dlouhých cestách podstatné.A ještě se mi nestalo,že by nějaká lahvinka praskla:-)

0 Citovat
Ahoj, mohu doporučit značku Roncato. Mám od nich dva kufry (příruční a velký) a jsem maximálně spokojená. Jedná se o skořepinový kufry, často v něm převážím křehké věci :p. Koukni sem https://www.nejkufry.cz/cestovni-kufry-velke-plastove/ vlevo si zvol výrobce a můžeš vybírat. Jsou to tedy trochu dražší kufry, ale ten velký se mnou absolvoval víc, jak 10 cest a je pořád v pohodě, musíš ho jen před cestou obalit do fólie :).
0 Citovat
ahoj, mám možná trochu hloupou otázku, ale přesto se zeptám protože jsem tohle osobně ještě nikdy nevyužil. K čemu se vlastně obalují kufry tou fólií? Vím, že se někdy takto spojují dva kufry aby to bylo jako jedno zavazadlo, to chápu, ale k čemu to je když mám jen jeden kufr? Aby se mi, v případě skořepinového, nepoškrábal?
Díky za odpověď :)
0 Citovat
Ahoj, je to především ochrana proti poškození, kufry procházejí útrobami letiště a občas se s nimi zrovna v rukavičkách nejedná :D Velký smysl to má třeba u krosen, ze kterých visí kdejaké popruhy, které se rády ničí...
0 Citovat

Obalený kufr se taky hůř vykrádá, je to práce navíc.

0 Citovat

Ahoj, já cestuju často a různě, když to není ani na krosnu ni na kufr, tak se mi osvědčily klasický cestovní tašky, stejně je pak netaháš s sebou, ale necháš je kde se ubytuješ, levný a dobrý kusy maj třeba tady https://taskomat.cz/panske-cesto...batoh.html

0 Citovat

teraz neviem ci PR, alebo nie :D ale teda vidim ze jedne prispevok, novy uzivatel... 1500CZK mi nepride levne za nieco co nie je ani nepremovkave ...este ze mame google image search, hned vam dam zlavu na 950CZK :)

https://www.aliexpress.com/store...69033.html

0 Citovat

tonic napsal(a):

teraz neviem ci PR, alebo nie :D ale teda vidim ze jedne prispevok, novy uzivatel... 1500CZK mi nepride levne za nieco co nie je ani nepremovkave ...este ze mame google image search, hned vam dam zlavu na 950CZK :)

https://www.aliexpress.com/store...69033.html

Tak teď psi slušně setřel :D tleskám

0 Citovat

Rád bych ti poradil více kufrů, ale zakoupil jsem si jeden kufr od značky SUITSUIT a stále už několik let drží. Tak bych šel asi  stejnou cestou. 


Nebo pokud chceš nějaké srovnání kufrů, tak jsem našel tohle http://vsekolemcestovani.cz/rady...ovni-kufr/

0 Citovat

Já už několik let pravidelně létám se svým černým koněm. Samozřejmě myslím kufr, ale protože má kolečka a je velký, tak mu říkám kůň :) Koupil jsem ho myslím z https://www.nejkufry.cz/ . Můj je dokonalou ukázkou, že ti vydrží.

0 Citovat

turojan napsal(a):

Já už několik let pravidelně létám se svým černým koněm. Samozřejmě myslím kufr, ale protože má kolečka a je velký, tak mu říkám kůň :) Koupil jsem ho myslím z https://www.nejkufry.cz/ . Můj je dokonalou ukázkou, že ti vydrží.

Tam jsem si kufr chtěla koupit také a jsou to podvodníci. Poslali mi poškozený kufr, který nic nevydržel. Reklamaci mi neuznali, odmítají vrátit  peníze a  leží to u soudu. Tento obchod nemůžu nikomu doporučit. Jsou to nekvalitní čínské kopie značkových kufrů.
0 Citovat

já teda mám letitý z makra a drží a zatím vydržel všechno a přítel letos vybíral tady, je toho tam spoustu a když vybereš, seš odkázana přímo k prodejci https://www.mallina.cz/kategorie...dla-01532/

0 Citovat

irenahlavacova1990 napsal(a):

já teda mám letitý z makra a drží a zatím vydržel všechno a přítel letos vybíral tady, je toho tam spoustu a když vybereš, seš odkázana přímo k prodejci https://www.mallina.cz/kategorie...dla-01532/

Tak tam jsem také nakupovala, poslali mi místo nového použitý kufr, který musel některý zákazník přede mnou reklamovat. Byl ze všech stran odřený, poškrábaný a uvnitř byl písek a nějaké mušle. Zámek byl rozbitý a nešlo to vůbec použít. Hodila jsem jim to na hlavu.
0 Citovat

Naděžda Krupská napsal(a):

Tak tam jsem také nakupovala, poslali mi místo nového použitý kufr, který musel některý zákazník přede mnou reklamovat. Byl ze všech stran odřený, poškrábaný a uvnitř byl písek a nějaké mušle. Zámek byl rozbitý a nešlo to vůbec použít. Hodila jsem jim to na hlavu.


Je podivné, že máš špatné zkušenosti s každou značkou kufrů, které tady uživatelé doporučí. Nelíbí se ti mnou doporučené a ozkoušené produkty od NejKufry.cz ani značka doporučená Irenou. Těžko se mi věří tomu, že ti rukou prošel každý kufr a vždy ti přišel poškozený.

0 Citovat

Naděžda Krupská == Padrino11. Neber jeho komentáře seriózně. 

0